dimarts, 20 de setembre del 2011

Excursió familiar a la Via Nicolau

Diumenge 2 d’octubre de 2011


El 20 d’Abril de 1914 van començar les obres del ferrocarril pel transport de fusta entre Guardiola i Gisclareny, promogut pel Sr. Tomàs Nicolau i Prieto propietari de la serradora de Berga. La construcció de la via era complicada degut a l’orografia, la dura climatologia i la penositat dels treballs manuals. Es van construir túnels i parets de pedra seca (encara visibles) per consolidar la via.

La recuperació de la via Nicolau permet realitzar un agradable passeig entre Guardiola de Berguedà i Sant Joan de l’Avellanet. El traçat ens endinsa en zones boscoses, amb túnels i passarel•les de diferents tipus (inclosa una de cable de 35m). La proximitat del Riu Bastareny ofereix una immillorable vista de la vall flanquejada per la població de Bagà.

Font: www.altbergueda.com




Proposem dues opcions una de 7 km per qui vagi amb nens petits i vulgui fer el recorregut més curt i l’opció circular de 13 km.

HORA i LLOC DE LA SORTIDA: El diumenge a les 8:00h del matí a la Plaça Maria Claret.

INFORMACIÓ: Es sortirà amb cotxes propis. Cal portar esmorzar. Com sempre porteu bon calçat! Per a + informació Tel. 619668063 – 658334460. centreexcursionistaolo@gmail.com

US HI ESPEREM A TOTS!

Legginhorn

Legginhorn
Alps, 2013 (Andreu Alvarruiz)

Nota

Si tens fotos de la teva última excursió fes-nos-les arribar a centreexcursionistaolo@gmail.com
les penjarem a la web!